פאולה רוזנברג

הרצאות(מרצים ומנחים), סדנאות(מרצים ומנחים), מגישים(טלוויזיה וקולנוע).

פאולה רוזנברג

פאולה רוזנברג

נושאי ההרצאות:

 

אכילה בריאה לאנשים עסוקים:
כיצד לשמור על אורח חיים בריא גם למי שמבלה את רוב שעות היום מחוץ לבית

זמן הוא משאב יקר, ולכן כולנו מחפשים פתרונות לייעל את שגרת הכנת האוכל שלנו, מבלי להתפשר על הבריאות. בהרצאה זו נלמד על:

פתרונות ורעיונות ייעול

עקרונות ניהול תזונה בריאה במינימום זמן, מבלי לבזבז שעות במטבח

כללי מפתח לאכילה בריאה מחוץ לבית

איך מתמודדים בקלות עם פיתויים האורבים בחוץ

סודות חשובים לביסוס תפריט בריא ומהיר-הכנה

איך מייסדים שגרת אכילה טובה ובריאה

לכל משתתף יוענק "אוסף הכללים למטבח בריאות מהיר-הכנה", הכולל מתכוני פאסט-פוד בריאים.

 

הפוליטיקה של האוכל:

כוחות השוק של תעשיית המזון הם גופים שמנסים לצבור כח וממון – ולכן כדאי שכולנו נכיר אותם!

כדי שנוכל לדאוג לבריאותנו באופן אמיתי חשוב לדעת מה ומי עומדים מאחורי המזון שאנחנו אוכלים וכיצד זה משפיע על כל תחומי חיינו: מיהם אותם כוחות הפועלים בעולם האוכל וכיצד הם נוגעים לכל אחד ואחד מאיתנו.

מי מחליט איזה מזון ייחשב "בריא" וכיצד נקבעת החלטה כזו?

מדוע מזון בריא הוא יקר יותר? מי מחליט איזה מזונות יסובסדו?

על הקשר בין חקלאות, הנדסה גנטית והמזון שעל שולחננו.

כיצד לבצע בחירות מזון נבונות ולדעת לנווט בסופרמרקט בין מסרים שיווקיים לאמת הטובה עבורנו.

נציץ אל מאחורי הקלעים של תעשיית הבשר, החלב וחברות המזון הגדולות.

ננסה להבין כיצד ייתכן שמחצית מן העולם גווע ברעב בעוד מחציתו השנייה סובלת ממגיפת ההשמנה?

כל משתתף יקבל את הכללים להתנהלות נבונה בעולם התזונה המודרני: מה כדאי לדעת, מה צריך לבדוק וממה להיזהר...

 

ניפוץ מיתוסים:

מזון בריאות – לא מה שחשבתם!

"מנתצת המיתוסים" הוא השם שהדביקו לי, בעקבות הופעותיי בפינתי הקבועה בתכנית "העולם הבוקר" בערוץ 2. לא סתם קיבלתי את הכינוי הזה - בהרצאה זו אני מבטיחה לנער את האבק מעל הקלישאות התזונתיות שהורגלתם אליהן ולהעשיר אתכם באינפורמציה שתמיד חיפשתם, אבל לא ידעתם את מי כדאי לשאול.

איך עושים את זה?

אני מעלה סוגיות בוערות בעולם התזונה ושופכת אור על המחקרים העדכניים ביותר בארץ ובעולם

אני מזקקת עבורכם את המידע המורכב הזה בשפה פשוטה וברורה לכל נפש, בהגשה נעימה ואפילו משעשעת

מבטיחה לכם שלא תישארו אדישים לנתונים המפתיעים.

הנה כמה דוגמאות (לצפייה לחצו על הלינק):

תופעת ה"דיאט" – בריא או לא?

http://reshet.tv/Shows/Haolam_Haboker/videomarklist,213234HYPERLINK "http://reshet.tv/Shows/Haolam_Haboker/videomarklist,213234/"/

טונה משומרת והסכנות בצריכתה

http://reshet.tv/Shows/Haolam_Haboker/videomarklist,210553HYPERLINK "http://reshet.tv/Shows/Haolam_Haboker/videomarklist,210553/"/

צבעי מאכל- לא רק בממתקים- http://reshet.tv/Shows/Haolam_Haboker/videomarklist,214367HYPERLINK "http://reshet.tv/Shows/Haolam_Haboker/videomarklist,214367/"/

 
 

מה נשים אוכלות?
תזונה נשית – יש דבר כזה!

זה לא סוד, לנשים יש מערכת יחסים מורכבת עם אוכל. כולנו מנהלות דיאלוג ממושך עם הקילוגרמים העודפים (לעיתים נדמה שהם אלו שמפרידים בינינו לבין האושר), דימוי הגוף שלנו

מאותגר על ידי מודל בלתי אפשרי שמוצג בתקשורת ואם זה לא מספיק - עלינו להתמודד עם שינויים בנפש ובגוף בשל הריון, מחזור חודשי ושינויים הורמונליים לקראת גיל המעבר.

אין ספק שנשים צריכות להעניק תשומת לב מיוחדת למזון שלהן. בהרצאה זו אעניק מידע ושיטות ליישום בפשטות ובקלות!

אני מזמינה את הנשים ללמוד על גופן ועל צרכיהן. כיצד לפתור חוסר איזון הורמונלי, מיגרנות, עור יבש וחשק מיני ירוד - כל אלו אינם גזירת גורל! תזונה נשית יכולה לסייע לכן להיות אנרגטיות, קורנות, לשחרר משקל עודף ואף להחזיר אליכן את התשוקה.

 
 
 

מבחר סדנאות מאת פאולה:

 

סדנת בישול "במטבח של פאולה"

אוכל בריא יכול וצריך להיות טעים, אפילו טעים מאוד!

בין הנושאים המועברים בסדנה:  

המזווה הבריא: כיצד לארגן מטבח נגיש ונוח לבישול בריא.

עקרונות הבישול הבריא והאפייה הבריאה: שיטות בישול, כלי בישול, חומרי גלם

שימוש יצירתי בדגנים, קטניות וירקות: איך נרכיב מהם מעדנים אמתיים.

הבראת מתכונים מוכרים ואהובים: לא צריך לזרוק את ספרי הבישול! אפשר לשדרג כל מתכון ולהפכו למזין.

תבלינים ועשבי תיבול: משפרי טעם ומטמוני אנרגיה מופלאים.

על שומנים ושמנים: נעשה סדר באמונות הרווחות ונבדוק האם באמת אסור להשתמש בחמאה? עם איזה שמן כדאי לבשל?

מזונות ייעודיים ופונקציונליים למניעת מחלות: המזונות הטובים ביותר ללב, לחיזוק מערכת החיסון ולהעלאת רמת האנרגיה בגוף.

מתוק! - מקום של כבוד יינתן גם לאגף המתוקים. כי מתוק יכול להיות גם בריא.

 

"במטבח של פאולה" - הסדנה המתוקה

הכל על המטבח המתוק והבריא

רבים מאמינים כי אימוץ אורח חיים בריא משמעותו לוותר על עולם העוגות והקינוחים. אז תחשבו שוב! התשוקה למתוק היא טבעית, במקום להילחם בה ולחוות תסכול, בואו לגלות את העולם העשיר והיצירתי של המטבח המתוק הבריא בעוד סדנה חווייתית, טעימה ומפתיעה ממטבחה של פאולה.

בין הנושאים המועברים בסדנה:

המזווה המתוק: הכרת חומרי הגלם האיכותיים הכוללים ממתיקים טבעיים

קמחים שונים, שמנים מתאימים לאפייה וקינוחים ועוד

הבראת מתכונים קיימים ומסורתיים

מתכוני עוגות, עוגיות, מוסים, קינוחים אפויים והכל ללא סוכר מתועש, ללא חלב וללא קמח לבן!

שייקים, גלידות, ממתקים ומתכונים עם פירות.

 
 

הסדנההאורבניתלניקוי רעליםמהגוף:
שחרור מרעלים וריפוי תסמינים הפוגעים באיכות החיים.

בסדנה בת 4 מפגשים נלמד כיצד לסייע לגוף להתנקות ולחזור לאיזון בפשטות ובקלות. בכל מפגש יקבלו המשתתפים הדרכה צמודה ומתכונים שיקלו את ביצוע התהליך.

כל מפגש כולל תרגילים חוויתיים בקבוצה אינטימית ומסתיים בארוחה טעימה ומזינה.

למי הסדנה מתאימה?

כל המעוניין לחוות ניקוי גוף המותאם לחיים עירוניים, ללא צורך בהתנתקות מן היומיום, אלא תוך השתלבות בשגרת החיים.

תכנית הניקוי היא מדורגת ומתונה. למי שמעדיף חוויה משולבת הכוללת גם מזון (ולא רק מיצים) כבסיס לשיפור התזונה. מצוין כתחילת תהליך מודעות תזונתית!

ניתן לבנות קבוצה במקום העבודה. הדבר תורם מיידית להצלחה של התהליך אצל המשתתפים, מאחר ואת רוב שעות היום אנחנו מבלים בעבודה עם הקולגות שלנו. כאשר ישנה קבוצה הומוגנית שיכולה לחלוק את החוויה ובאופן מעשי לאכול את הארוחות במהלך היום יחד, זו חוויה עוצמתית שאין לה תחליף!

 

פאולה רוזנברג, מומחית לנטורופתיה ורפואה טבעית.

מנהלת קליניקה טיפולית, מרצה בתחום התזונה הטבעית, מנחת סדנאות לאורח חיים בריא וניקוי הגוף מרעלים.

מנחת פינת בריאות בתכנית הטלוויזיה "העולם הבוקר" בערוץ 2.

יועצת לארגונים, רשתות מזון ומסעדות בתחום הקולינריה.

כתבה על פאולה מהמוסף שבעה ימים של ידיעות אחרונות – לחצו כאן

 

משך כל הרצאה הינו בין שעה לשעתיים וכולל מצגת ושלל דוגמאות וסיפורים מהחיים.

ההרצאות יכולות לכלול גם התנסות חווייתית מעשית בבישול בריא המותאמת לנושא ההרצאה, כולל טעימות בסוף המפגש.

ניתן להזמין הרצאות בנושאים נוספים לפי עניין ייחודי.

משך סדנאות הבישול הינו כשלוש שעות והן כוללות ארוחה טעימה ממרכיבים אורגניים בסופן, כמו כן תוענק חוברת מתכונים לכל משתתף.

הסדנאות מתקיימות במטבחה המקסים של פאולה בכפר-סבא לקבוצות של עד 20 אנשים. קיימת אפשרות למיקום שונה לפי דרישה.

משך סדנאות ניקוי רעלים הינו ארבעה מפגשים בני שלוש שעות הכוללים ארוחה טעימה ממרכיבים אורגניים המותאמת לתהליך הניקוי בכל מפגש. לכל משתתף יוענק ספר הסדנה הכולל עשרות דפי מידע ומתכונים.

הסדנאות מתקיימות במשרדי החברה או במיקום שונה לפי דרישה.